VÉDJUK MEG KRISNA-VÖLGYET ÉS A SZENT TEHENEKET!

Guest

/ #1518

2011-12-09 23:52

El se tudom hinni!
Egyből az jutott az eszembe, hogy valakik egyszerűen szemet vetettek arra a földre.
Több cikket olvastam már arról, hogy micsoda ügyek mennek Somogyban, hogy egyesek milyen trükkökkel, szervezetten, spekulációs célból szereznek ott minél több termőföldet! Messzi-messzi országokból irányítva és a földmoratórium lejártára várva.
Persze sok minden más is eszembe jutott, hiszen a Krisna-völgyi farmon éltem a működésének az első 6 évében és nagyon remélem, hogy sosem lesz a farmnak olyan a történetében, hogy az utolsó 6 év krónikája. Ma már egyáltalán nem gyakorlom a vallást, mégis nagyon megmosolygom a Krisnásokat támadók kritikáját. Miért fáj nekik, hogy a Krisnás szülők gyermekei is gyakorolják a vallást? Amíg a "nagy kritizálók" gyermekei a Való Világ műsorain nőnek fel! Az is egyfajta világnézet és vallás! És miért fáj a "nagy" kritikusoknak a krisnások leszabályzott élete?! Ha elmennek egy multihoz dolgozni, ott sincs kevesebb betartandó szabály! Mondom én ezt, aki mindkét szabályozott világban dolgoztam már:)Akinek valami nem tetszik ebből, hát ne válassza! De most nem is a vallás szimpatikus voltáról van szó. Egyszerűen egy földtulajdon elrablásának a veszélyéről. Ha az új egyházi törvényre való hivatkozással el lehet egy ilyen földet venni, később furcsább és mesterségesebb indokokkal is el fogják venni az emberek földjét. És akkor már nem csak 1-1 kisebb közösség lesz ebben érintve. Főleg itt, a termőfölddel és ivóvízzel ellátott Kárpát-medencében... Remélem, lesz valami jogi megoldás vagy törvényváltozás arra, hogy Krisna-völgy fennmaradjon. Intelligensebb kormányok már csak Krisna-völgy, az ökofarm létezése vagy a turizmusa miatt békén hagynák a krisnásokat és büszkék lennének Krisna-völgy létezésére.